Top 5 tips voor stevigere borsten
25 juni 2017

‘Bikinibody’, ‘Summerproof’, ‘Beachbody’…. Een aantal termen die je rond deze tijd weer overal tegenkomt. In artikelen met titels als “Strak plan voor dat bikinilijf” en “Maak je lichaam summerproof, zonder dieet of sportschool” lees je oneindig veel tips en trucs om straks met een strak lijf over het strand te kunnen lopen.

Na het lezen van zo’n artikel wordt je zó enthousiast dat je je gelijk gaat verdiepen in sportscholen in de buurt en struin je het internet af naar nog meer tips voor jouw perfecte summerbody. Echter, het ‘normale’ leven gaat ook nog gewoon door waardoor na een paar weken het sporten weer minder wordt en je liever leuke dingen doet met vrienden dan dat je in de keuken staat om je zoveelste uber-gezonde (en ingewikkelde) maaltijd te bereiden.

En dan.. is het ineens zomer

Shit, dat ging snel! Weer niet gelukt, die bikinibody. Maar vraag jezelf eens af: vind je dat echt zo erg? Want waarom doen we dat eigenlijk? Bikinibody’s kweken? We hebben nogal de neiging om ons met anderen te vergelijken en lijken dan nooit goed genoeg. Wat als we dat nou eens niet zouden doen? Wat als we stoppen met zoveel te eisen van ons lichaam omdat ze niet zo zijn als die van anderen?

Een ‘bikinibody’ is een lichaam in bikini. Punt. En ‘summerproof zijn’ is klaar zijn voor de zomer. Simpel als dat. Het is belangrijk om jezelf af te vragen wat jou gelukkig maakt. Is dat de hele winter trainen voor een lichaam dat zogenaamd ‘summerproof’ is, waar je een zomer lang gelukkig mee bent om vervolgens in de herfst weer terug te vallen in oude gewoontes? Of is dat ervoor zorgen dat je lekker in je vel zit met een gezonde levensstijl waarin je trots bent op je lichaam, of deze nou ‘bikiniproof’ is of niet.

Wat kun je zelf doen om beter in je vel te zitten?

Beweging

Beweging vermindert de kans op een depressie. Lichaam en geest werken namelijk als één geheel: beweging zorgt voor meer bloedtoevoer naar de hersenen waardoor de hersenen extra zuurstof en voedingsstoffen krijgen. Uit onderzoek blijkt dat je al na 10 minuten cardio-training een betere stemming en meer energie krijgt. Wil je in deze stemming blijven? Zorg er dan voor dat je minimaal een half uur achter elkaar, zeven dagen per week matig intensief beweegt.

Doe dingen waar je blij van wordt

Dingen doen waar je blij van wordt geven energie! Constant maar je energie steken in dingen waar je misschien helemaal niet dezelfde hoeveelheid energie voor terugkrijgt breekt op. Daarom is het belangrijk ook dingen te doen waar je juist energie uithaalt zonder daar heel veel voor te doen. Gezellig een drankje doen met vrienden bijvoorbeeld, of fietsen door het bos… als jij er maar blij van wordt!

Opgeruimd staat netjes

Rommel geeft mentale onrust. Hoe meer rommel of vuil, des te minder concentratie en hoe minder productief we worden. Een rustige, opgeruimde omgeving met decoratie die jou aanspreekt zal er dus voor zorgen dat je je beter kunt focussen. Als laatste zorgt een schoon huis ervoor dat je beter slaapt en je dus beter uitrust wat uiteindelijk ook minder stress oplevert.

Ga de natuur in

Uit onderzoek is gebleken dat de natuur een gunstig effect heeft op het stressniveau en helpt prestaties te verbeteren. De verklaring daarvoor is dat je lichaam ontspant in de natuur en dat natuurlijke beelden en invloeden makkelijk te verwerken zijn voor je lichaam dan die in de stad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *